Det här går pengarna till

Alla ekonomiska bidrag går oavkortat till kvinnorna vi stöttar. Främst går pengarna till:

  • Kondomer – majoriteten av kvinnorna har inte möjlighet att själva bekosta denna livsavgörande vara. Genom att ge dem kondomer får de viss kontroll över situationen då de kan kräva av kunden att det används.
  • Hygienartiklar – Glidmedel, våtservetter, intimkrämer, värktabletter och andra produkter som kan underlätta för kvinnorna. Där är glidmedel prio ett då det gör det lättare för dem att genomföra ett samlag de egentligen inte vill göra.
  • Mat – Vi följer med kvinnorna och handlar mat eller delar ut matkort till kvinnorna som de själva kan handla för.
  • Vård och läkemedel – Allt från receptfria läkemedel som Pevaryl/Canesten och värktabletter till mediciner förskrivna av läkare. I de fall läkarbesök och vård inte omfattas av det som kallas ”vård som inte kan anstå” betalar vi även sådana kostnader.
  • Socialt stöd – Flera av kvinnorna lever extremt isolerade liv och därför tar vi tar med de som vill på olika aktiviteter. Allra vanligast är att bara ta en fika och prata. Vi vill ge dem en liten stund av normalitet och en paus i den utsatta vardagen, men också visa att det finns en värld bortom gatan.
  • Kontaktstöd – Vissa kvinnor lever under sådan fattigdom att vi ibland väljer att ge dem visst ekonomiskt stöd för att köpa mat, betala någon extra kostnad för deras familj i hemlandet eller en hyra här i Sverige. Även de kvinnor som lämnat gatan är i stort behov av ekonomiskt stöd under perioder utan inkomst. Varje fall tas upp i styrelsen för beslut om hur vi ska hjälpa.

Vill du ta del av vår ekonomiska redovisning är det bara att höra av dig. Vår årsredovisning är självklart offentlig.

6