Hur du kan bidra

För att driva Rosenlundstödet behövs din hjälp.

Tack vare donationer har vi möjlighet att köpa kondomer, mediciner och hygienartiklar till kvinnorna i Rosenlund. Många av dem har inte råd att köpa varken kläder, mediciner, hygienartiklar och i vissa fall inte ens mat. De ska även betala hyror och ”beskydd” av de organisationer som tagit dem till Sverige. Därför är varje krona av vikt för att stötta dem.

Bli medlem i Rosenlundstödet genom att swisha eller sätta in årsavgiften på 200 kr och skriv medlem samt ditt namn i meddelanderutan vid överföringen. Skicka sedan ett mejl till hej@rosenlundstodet.se så lägger vi in dig i medlemsregistret. Medlemskapet gäller för ett kalenderår (jan–dec).  Som medlem är du välkommen att vara med vår till årsstämma och får uppdateringar om vad som händer i föreningen.

Vill du skänka pengar till Rosenlundstödet så hänvisar vi till vårt bankgiro 187-7976 eller swish: 123 680 53 03.

 Vi välkomnar företag att bli årssponsorer till en kostnad av 3 000 kr. Då skickar vi ett diplom att sätta upp på arbetsplatsen och omnämner er på Facebook etc. För mer information kontakta oss via mail.

Vill du donera hygienartiklar, kondomer eller annat så ta kontakt med oss för mer information. Tänk på att produkterna du lämnar ska vara hela och rena. Ge med respekt och inte för att rensa ur förråden.

Att göra en insamling på din arbetsplats/skola/förening eller bland dina vänner är ett lätt sätt att få in både pengar och kondomer. På så sätt sprids budskapet om det behov som finns och ni får möjlighet att hjälpa dessa utsatta kvinnor och deras familjer. Hör gärna av dig till oss via mejl om du har en idé om en insamling.

Bli volontär. Varje fredagsnatt är vi på plats i Rosenlund och delar ut kondomer m.m. till kvinnorna. Är du intresserad av att engagera dig långsiktigt så skicka ett mejl till oss och berätta mer om dig själv. Du måste identifiera dig som kvinna och helst vara över 26 år gammal.

Alla donationer går direkt till att hjälpa de gatuprosituerade kvinnorna i Göteborg. Varje krona gör skillnad.

 

5