Hur du kan bidra

Bli volontär
Grunden i vår verksamhet är nätterna i Rosenlund. Varje fredag vid 23-tiden är vi på plats i Rosenlundsområdet. Vi är alltid två volontärer som går tillsammans och vi har med oss en dramaten som är proppfull av intimservetter, glidmedel, kondomer, andra hygienartiklar, värktabletter och självklart kaffe, te, varm choklad och mackor. Utöver det så möter vi upp kvinnorna utanför gatan för att ta en fika, handla mat eller annat. Vi bokar tider på och följer med till vårdcentralen för hemlösa, SMC Pilen eller gynakuten vid behov.

För att bli volontär hos oss måste du vilja engagera dig långsiktigt och kunna lägga minst ett par fredagkvällar i månaden, samt vara beredd på att möta upp kvinnorna utanför gatam vid behov och fungera som kontaktperson.

Är du intresserad av att engagera dig långsiktigt så skicka ett mejl till rosenlundstodet@gmail.com och berätta mer om dig själv. Du måste identifiera dig som kvinna eller ickebinär och helst vara över 24 år gammal.

Bl stödmedlem
Du blir medlem i Rosenlundstödet genom att swisha eller sätta in årsavgiften på 250 kr och skriv medlem samt ditt namn i meddelanderutan vid överföringen. Skicka sedan ett mejl till rosenlundstodet@gmail.com så lägger vi in dig i medlemsregistret. Medlemskapet gäller för ett kalenderår (jan–dec).  Som medlem är du välkommen att vara med vår till årsstämma och får sporadiska uppdateringar om vad som händer i föreningen. OBS! Om du bara betalar och inte mejlar så hamnar du inte i medlemsregistret.

Skänk pengar
Vår förening är i behov av donationer för att kunna hjälpa kvinnorna. Tack vare donationer har vi möjlighet att köpa kondomer, mediciner och hygienartiklar till kvinnorna i Rosenlund. De flesta är hemlösa och har inte råd att köpa varken kläder, mediciner, hygienartiklar och i vissa fall inte ens mat. Alla gåvor går direkt till att hjälpa de gatuprosituerade kvinnorna i Göteborg. Varje krona gör skillnad.Vi tar tacksamt emot små och stora gåvor till bankgiro 187-7976 eller swish 123 680 53 03.

Bli förtagssponsor
Företag kan teckna årligt sponsorskap till en kostnad av minst 5 000 kr. Då skickar vi ett diplom att sätta upp på arbetsplatsen och omnämner er på Facebook och Instagram etc. För mer information, hör av er till oss på rosenlundstodet@gmail.com

Skänk kondomer eller hygienartiklar
Har du hygienartiklar, kondomer eller annat skänka så hör av dig oss för mer information. Tänk på att produkterna du lämnar ska vara hela och rena. Ge med respekt och inte för att rensa ur förråden. Vi har inte möjliget att hämta gåvor. Antingen får de skickas eller boka möte för att lämna i vår lokal vid Järntorget.

Sprid kunskap om gatuprostitution
Att anordna ett event eller insamling på din arbetsplats/skola/förening eller bland dina vänner är ett lätt sätt att både informera om gatuprostitution och samla in pengar. På så sätt sprids budskapet om det behov som finns och ni får möjlighet att hjälpa dessa utsatta kvinnor och deras familjer. Hör gärna av dig till oss via mejl om du har en idé om ett samarbete.

5